Joi, 10.10.2019, primarul George Scripcaru a inaugurat Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri (CATTIA), construit în cartierul Bartolomeu Nord, lângă Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania și în vecinătatea amplasamentului viitorului Spitalului Regional.
„Mă bucur pentru faptul că astăzi am ajuns în faza în care putem deschide porțile unuia dintre cele mai moderne centre de afaceri din această zonă. Această inaugurare ne-am fi dorit să aibă loc acum câțiva ani, dar bine că măcar acum suntem în faza de a pune la dispoziția celor care vor să își înceapă o afacere în orașul nostru un spațiu care respectă cele mai înalte standarde din domeniu. Acest centru reprezintă o investiţie foarte importantă în cadrul strategiei noastre de a crea cât mai multe oportunităţi potenţialilor investitori şi, implicit, de a crea locuri de muncă pentru braşoveni. Pe lângă spațiile pentru birouri, acest centru asigură și posibilitatea organizării de conferințe, evenimente, întâlniri, cursuri, dar și spații expoziționale. Cei care își vor desfășura activitatea aici au spații de relaxare, un parc și un restaurant pentru a putea lua masa. Sper ca, în cel mai scurt timp, CATTIA să devină unul dintre punctele importante pe harta de business a Brașovului”, a declarat primarul George Scripcaru.
Date tehnice
Suprafaţă teren – 181.500,00 mp
Regim de înălţime clădire – demisol (h=3,23 m) + parter (h=4,76 m)+ etaj (h=3,90 m)
Suprafaţa construită desfăşurată – 18.242,00 mp din care:
– Suprafaţă construită demisol, inclusiv platforma expo exterioară – 10.409,00 mp
– Suprafaţă parter – 4.138,00 mp
– Suprafaţă etaj – 3.695,00 mp
Spaţiu verde amenajat pe teren natural (parc): aprox 36.300,00 mp.
Spaţii funcţionale la demisol:
– Acces pietonal din parcare, prin intermediul lifturilor și a unei scări către parter;
– spaţii pentru personal;
– ateliere de mentenanţă;
– spaţii tehnice, cameră centrale termice, gospodărie de apă;
– depozite;
– bucătărie restaurant;
– depozit centru de informare;
– cameră pentru servere;
– spaţii pentru supraveghere şi control;
– circulaţiile verticale – lifturi şi scări;
– grupuri sanitare;
– vestiare;
– spaţii administrative;
– parcare pentru autoturisme, acoperită dar deschisă – 244 locuri de parcare din care 5 pentru persoane cu dizabilităţi amenajate în incinta imobilului la cota demisolului şi la cota terenului natural.
Spaţii funcţionale la parter:
- – sala amfiteatru cu 220 locuri. Accesul principal este din parter;
- – recepţie;
- – centru de informare şi documentare – 352 mp cu un număr de 34 locuri;
- – sala expoziţii – 824 mp;
- – birou de presă;
- – sală lobby – 380 mp;
- – restaurant – 144 locuri;
- – bar/cafenea – 120 locuri;
- – grupuri sanitare;
- – anexe;
- – platformă în aer liber pentru organizarea de evenimente, expoziţii şi târguri – 6068 mp.
Spaţii funcţionale la etaj:
- – platformă multimedia – 283 mp;
- – zona co-working – 20 locuri;
- – zona afaceri – 40 locuri;
- – 14 birouri incubare cu un număr total de 114 locuri;
- – 4 săli şedinţe cu un număr de 48 locuri;
- – 2 săli seminar cu un număr de 66 locuri;
- – 6 laboratoare cu un număr de 60 locuri;
- – sală expoziţii 77 mp;
- – zona administrativă;
- – grupuri sanitare;
- – anexe.
Început în anul 2014, acest proiect, a fost finanţat inițial prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Poli de creştere, iar începând cu anul 2016, continuarea lucrărilor a fost asigurată din bugetul local.
Valoarea totală a lucrărilor de execuție și punere în funcțiune este de 64.495.761,87 lei.
Lucrările au fost începute de SC Integral SA Buzău cu o durata de execuţie de 16 luni. Până la data de 08.02.2016, când contractul de execuţie a ajuns la termen, SC Integral SA Buzău nu a finalizat lucrările de execuţie. Costul lucrărilor executate de SC Integral SA Buzău a fost de 18.980.221,46 lei.
Lucrările au fost finalizate de SC Aeon Building SRL Braşov, costul lucrărilor executate fiind de 44.568.800,60 lei, iar punerea în funcţiune a fost făcută de CPB Grup Instalații Brașov cu un cost de 946.739,81 lei.
Din valoarea totală a proiectului, 8.542.264,36 lei au fost provin din fonduri nerambursabile, restul fiind suportat de la bugetul local.
Descriere lucrări:
Structura de rezistenţă este din beton armat, duală, cu pereţi structurali şi cadre rectangulare din beton, stâlpi de secţiune circulară, grinzi din beton, planșeu metalic peste amfiteatru.
Finisajele exterioare:
- – faţadele clădirii au închideri cu pereţi cortină;
- – tîmplăria uşilor este din aluminiu cu geam dublu-termopan;
- – învelitoarea este de tip terasă necirculabilă.
Finisajele interioare:
Pardoseli:
Pardoseli din gresie ceramică pentru băi şi cantină, gresie porţelanată antiderapantă pentru scări, pardoseală din PVC rezistent la agenţi chimici în laboratare, din raşină epoxidică. Mochetă în zona de birouri. Pardoseala este flotantă la etaj şi pe şapă la parter şi demisol.
- Pereţi:
Pereţii de compartimentare sunt din profile metalice cu placări de gips-carton iar cei din sticlă sunt rezistenţi la foc; panouri cu proprietăţi acustice pentru sala de conferinţe şi holuri.
Vopsitorii lavabile, placări ceramice pentru bucătărie, spălător şi băi.
- Plafoane:
Plafoane suspendate pe structură metalică cu tratamente acustice în zonele sălilor de şedinţe şi sală de conferinţe. La nivelul parterului, plafonul este suspendat şi prevăzut cu profile metalice care nu alcătuiesc o suprafață continuă.
- Instalaţii:
Instalaţii sanitare interioare și exterioare pentru alimentare cu apă rece menajeră, canalizare şi instalaţie de hidranţi.
Instalaţii termice incălzire/răcire cuprind: ventiloconvectoare pentru spaţii de birouri, laboratoare, săli de şedinţe, etc; radiatoare, centrale termice cu combustibil gaz metan şi un sistem de 108 buc panouri solare care asigură atăt apa caldă menajeră cât şi apa necesară pentru sistemul de ventilaţie.
Instalaţiile de ventilaţie şi climatizare asigură aerul proaspăt în interior şi evacuarea aerului viciat printr-un sistem de tubulaturi conectate la centralele de tratare a aerului şi respectiv la turnurile de răcire montate pe terasă.
Instalaţii electrice. Alimentarea se face printr-un tablou general conectat la postul de transformare, acesta fiind dublat de un grup electrogenerator pentru curenţi vitali. Iluminatul interior se face cu corpuri de iluminat cu tuburi fluorescente performante şi LED, iar iluminatul exterior prin corpuri de iluminat montate pe stâlpi şi reflectoare perimetrale.
Instalaţii de curenţi slabi: instalaţii voce, date, supraveghere video, control acces, detecţie incendiu, telefonie, internet, controlate de un sistem BMS (sistem automatizat de management).
Sistematizarea verticală cuprinde 3 drumuri de acces, alei pietonale, o parcare exterioară şi un parc tematic multifuncţional care cuprinde zone de relaxare şi zone de evenimente şi expoziţii.
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.