Ziua inaugurării Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav a sosit!

Social

La ora 8:10, aeronava TAROM pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu, aterizează pe pista Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav.

Personalități ale vieții politico-sociale din țara noastră, de la președintele desemnat al Senatului, Nicolae Ciucă, și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, până la cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu, alături de ambasadorii Marii Britanii și Franței și alți oficiali guvermanentali se află în prima cursă care aterizează la AIBG.

Cu acest prilej, Dumitru-Dorin Prunariu va primi titlul de Cetățean de Onoare al Județului Brașov.

Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov și ministru desemnat al Dezvolării, cel de numele căruia se leagă această realizare remarcabilă a județului Brașov, este prezent în aeronava TAROM.

”Trăim astăzi, împreună, un moment de împlinire și de mare bucurie: după multe decenii de așteptare, primul avion aterizează pe aeroportul de la #Brașov. Un aeroport modern, pe care noi, administrația județeană, l-am construit de la zero. Nu mă feresc să spun că este un eveniment istoric pentru județul nostru și, de ce nu, pentru #România. În primul rând fiindcă demonstrează că se poate și la noi și că se poate PRIN NOI ÎNȘINE, așa cum spune deviza liberală! Și arată că, dacă îți fixezi un țel, dacă ești chibzuit, stăruitor, dacă crezi cu adevărat în capacitățile tale, dacă știi să îți formezi o echipă capabilă, care să-ți fie alături în orice moment, nu se poate să nu răzbești!

În 2016, când am fost ales pentru prima dată președinte al Consiliului Județean Brașov, aveam în minte și am pus pe hârtie o strategie de dezvoltare axată pe trei direcții principale: construcția Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, investiții masive în sistemul de sănătate brașovean, precum și reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere aflate în administrarea Consiliului Județean. Am spus atunci, și tot spun de atunci, că eu nu fac promisiuni electorale! Eu îmi iau angajamente în fața oamenilor și fac tot ceea ce îmi stă în puteri pentru a onora aceste angajamente! Consider că mi-am îndeplinit angajamentele majore luate față de brașoveni. În cele aproape două mandate ale mele la Consiliul Județean Brașov, investițiile în sistemul de sănătate din subordinea administrației județene au atins maxime istorice, iar rezultatele le poate vedea oricine. Infrastructura rutieră județeană arată incomparabil mai bine. Dar acest aeroport a fost adevăratul meu pariu și proiectul meu de suflet. Pentru că a fost proiectul de suflet al tuturor brașovenilor!

Nu a fost deloc un drum ușor, dar nu l-am parcurs singur. Am avut în fiecare moment oameni care au muncit alături de mine, oameni cărora le-am mulțumit și le mulțumesc în fiecare zi pentru sprijinul lor. În același timp, la fiecare pas, am avut parte și de critici, ironii, descurajări, bețe în roate și indivizi care și-au dorit să eșuăm. Le mulțumesc și lor, pentru că ne-au ambiționat și mai mult să reușim.

Nu în ultimul rând, vă mulțumesc vouă, brașovenilor mei dragi, care mi-ați fost alături pe acest drum, m-ați onorat cu încrederea voastră și m-ați încărcat cu energie în momentele grele!

Mulțumesc, de asemenea, tuturor celor care au muncit alături de noi în toate momentele delicate ale proiectului, Guvernelor conduse de prim-miniștri liberali care au alocat fonduri pentru acest proiect, autorităților aeronautice care ne-au ghidat și ne-au învățat pas cu pas cum să realizăm și să operaționalizăm acest obiectiv important.

A venit momentul în care predăm aeroportul managerilor și beneficiarilor săi. Vă mărturisesc că sunt emoționat, simt că se încheie o etapă extrem de importantă în viața și în cariera mea. Dar, în același timp, știu că începe o alta, la un nivel diferit, cu noi provocări, noi proiecte, pe care vreau să le duc la bun sfârșit în același spirit de seriozitate, responsabilitate și TREABĂ CHIBZUITĂ care mă caracterizează. Eu cred că slujind România și neamul românesc în acest fel avem șansa să lăsăm ceva bun în urma noastră, pentru generațiile viitoare.

E timpul ca faptele să vorbească pentru noi! Continuăm! ” Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .