Măsuri la Spitalul de Psihiatrie Braşov pentru a putea prelua pacienţi cu COVID-19

Social

La Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov, al doilea ca mărime din judeţ, s-au luat o serie de măsuri pentru a putea primi, în caz de nevoie, pacienţii cu COVID-19 cu forme uşoare şi medii, după ce se epuizează locurile la Infecţioase sau Pneumoftiziologie, a anunţat managerul spitalului, dr. Nicuşor Bîgiu.

Potrivit acestuia, printre măsurile luate se numără relocarea anumitor secţii – cea de psihiatrie, cele de neurologie la baza de recuperare şi au fost externaţi pacienţii cronici cu comorbidităţi, astfel încât să se poată pune la dispoziţia pacienţilor cu COVID-19 un număr de 130-140 de paturi. De asemenea, a fost angajat un medic infecţionist din mediul privat pentru asigurarea schemei de tratament şi un medic de igienă, pentru triajul pacienţilor şi pentru personalul sanitar.

Practic, “clădirea centrală a fost izolată în aşa fel încât pacienţii cu coronavirus să se adreseze direct la urgenţa spitalului de neurologie, fiind notificat în acest sens şi serviciul de ambulanţă”, a adăugat dr. Bîgiu. “Tot ce am făcut este reglementat în Planul alb de la nivelul spitalului, care, până la declanşarea stării de urgenţă era secret de serviciu”, a spus dr. Bîgiu.

Conform acestuia, în prezent, spitalul are echipamente de protecţie, precum şi de medicamente anticoagulante şi specifice tratamentului pentru coronavirus pentru 30-45 de zile. “Spitalul de Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov este al doilea spital ca mărime din judeţ. În acest efort colectiv, care pune la încercare orice sistem medical, indiferent de cât de performant ar fi, acest spital nu poate să stea deoparte (…) Un pacient cu COVID-19 are nevoie de un pat, de cineva care să aibă grijă de starea lui de sănătate, de oxigen la înaltă presiune pe care îl putem acorda în limita de 16 paturi, un monitor dacă starea se agravează o radiografie pulmonară, un CT – lucruri de care spitalul dispune, iar de un RMN- de la 1 aprilie (…) Trebuie să punem în faţă nevoile pacientului şi nu anxietatea unui om care s-a speriat de situaţie”, a declarat dr. Bîgiu referitor la afirmaţiile directorului medical al spitalului, dr. Daniela Marinescu.

Aceasta l-a acuzat pe Bîgiu că “are o atitudine sfidătoare, nu acceptă sfaturi de la ceilalţi membri ai conducerii şi ia singur decizii”. Directorul medical şi alţi medici ai spitalului au arătat, întro scrisoare deschisă, că nu sunt de acord ca în această unitate sanitară să fie îngrijiţi pacienţi confirmaţi cu virusul COVID-19, invocând lipsa de specialişti, dar şi de siguranţă epidemiologică. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns