Spitalul Judeţean poate pune la dispoziţie 15 paturi de terapie intensivă pentru pacienţi cu coronavirus

Social

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov dispune, în prezent, de 10 paturi de terapie intensivă pentru bolnavi cu COVID-19, plus alte 5 pentru pacienţii infectaţi cu boli asociate, într-un sector complet izolat de restul unităţii sanitare, a declarat vineri directorul medical dr. Cătălin Mişarcă, care a menţionat că, în prezent, în acest sector din SCJU se află internat un singur pacient cu coronavirus, intubat.

Conform sursei citate, toate aceste paturi sunt complet echipate şi funcţionale, iar în acelaşi sector au fost instalate un computer tomograf şi un angiograf, care urmează să fie funcţional din 1 aprilie, şi 2 aparate EKG.

Totodată, directorul medical al SCJU Braşov a precizat că, în prezent, unitatea medicală dispune de 38 de ventilatoare funcţionale şi a demarat procedurile de achiziţie pentru alte 27 de bucăţi, însă livrarea acestora “se întinde pe câteva luni”.

De asemenea, dr. Mişarcă a precizat că, în regim de urgenţă, au fost achiziţionate 30 de injectomate, 30 de infuziomate, 3 staţii de perfuzii şi 20 de monitoare, care ar urma să sosească săptămâna viitoare. Tot săptămâna viitoare, luni sau marţi, în funcţie de cât vor dura formalităţile din vamă, la SCJU va ajunge şi aparatul de testare, cu 96 teste/kit, a menţionat sursa citată.

“Ne confruntăm cu o mulţime de dificultăţi, apar în fiecare zi probleme, dar cea mai mare este aprovizionarea cu materiale sanitare de protecţie. Suntem ca la piaţă, (…) ne petrecem dimineţile căutând la diverşi furnizori şi unde găsim 100 le luăm (…), şi ei au probleme în a le găsi (…). Avem fonduri, dar nu avem de unde să le luăm. (…) Toată lumea vrea o protecţie perfectă, dar trebuie să ne gândim şi la o raţionalizare pentru situaţia în care vor veni şi mai mulţi pacienţi”, a afirmat directorul medical al SCJU Braşov. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul