Cererile pentru eliberarea actelor de identitate ca urmare a expirării termenului de valabilitate vor fi preluate după încetarea stării de urgență.

Social

În considerarea măsurilor dispuse prin Decretul nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, a Ordonanțelor Militare emise în anul 2020, a O.U.G. nr.268/31.03.2020, pentru modificarea și completarea O.U.G. nr.1/1999 privind regimul stării de urgență și având în vedere prevederile art.1 din Ordonanța Militară nr.3 din 24.03.2020 care reglementează cazurile pentru care cetățenii pot circula în afara locuinței/gospodăriei, la Serviciul Evidența Persoanelor cererile pentru eliberarea actelor de identitate ca urmare a expirării termenului de valabilitate, indiferent dacă au expirat în timpul stării de urgență sau anterior acestei perioade, vor fi preluate după încetarea stării de urgență.
În considerarea dispozițiilor legale enunțate și pentru evitarea prezentării la sediul instituției a unui număr mare de cetățeni, precizăm că, în cazul în care se solicită eliberarea actului de identitate pentru un alt motiv decât pierdere, furt ori distrugere, aceștia trebuie să dovedească situația deosebită cu un document ori declarația pe proprie răspundere potrivit modelului anexat. Solicitantul actului de identitate trebuie să facă trimitere cu privire la documentul în cauză ori situația deosebită cu ocazia programării on-line sau telefonic, fie la momentul prezentării la ghișeul de preluare a cererii.

Menționăm că actele de identitate, respectiv cărţile de identitate, cărţile de identitate provizorii, menţiuni de stabilire a reşedinţei emise şi prelucrate de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) şi de către serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor sunt valabile pe teritoriul României, inclusiv 90 de zile de la încetarea situaţiei de urgenţă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul