Cinci tone de peturi și gunoaie, scoase din canalul Timiș, la Patria

Social

Peste cinci tone de PET-uri și alte gunoaie au fost scoase din canalul Timiș în ultimele zile, în urma lucrărilor pe care Primăria Brașov împreună cu angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov le execută pentru curățarea canalului Timiș, în zona Patria-Castanilor.

„De o săptămână, primăria împreună cu SGA execută salubrizarea canalului Timiș, care este plin de mizerie aruncată de cetățeni iresponsabili: pet-uri, bucăți de lemn, fragmente de grinzi, plastic, polistiren, cârpe, încălțăminte și altele asemenea. Suntem la a șaptea mașină de deșeuri scoase dintr-un curs de apă care ar trebui să fie curat și protejat. Lucrările vor mai dura atât timp cât vom mai avea ce scoate din acest canal, care, fiind acoperit, este foarte greu să-ți dai seama ce cantitate de deșeuri mai există în punctul acesta de curățare. Până acum s-au scos cam cinci tone de pet-uri de aici“, a precizat viceprimarul Laszlo Barabas.

În zona străzii Castanilor este propus un proiect de reamenajare, prin descoperirea cursului de apă și transformarea malurilor într-o zonă de promenadă, cu spațiu verde, alei, locuri de odihnă și pistă de biciclete. Copacii existenți nu vor fi afectați; doar unul va fi mutat și vor fi plantați alți doi copaci.

După elaborarea studiului de fezabilitate, inclusiv cel geotehnic și de trafic, la începutul acestei luni primăria a lansat licitația pentru proiectare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 20 noiembrie. A fost depusă o singură ofertă, care în acest moment se află în faza de analiză a ofertei tehnice. Dacă oferta se va dovedi eligibilă, până la sfârșitul săptămânii viitoare municipalitatea estimează că va finaliza și analiza financiară, apoi, dacă toate condițiile sunt îndeplinite, se va semna contractul. Termenul de realizare a proiectului tehnic și documentației aferente – inclusiv detalii de execuție și realizarea documentației pentru obținerea autorizației de construcție – este de maximum 60 de zile. Valoarea estimată pentru licitație este de 87.170,36 lei fără TVA (103.732,73 lei cu TVA).

Proiectul va fi în concordanță cu reamenajarea intersecției de la Ceasu’ Rău, unde este propusă amenajarea unui sens giratoriu.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul