Pietrele lui Solomon, un loc pe cât de sălbatic pe atât de frumos

Divertisment

Pietrele lui Solomon, un loc foarte cunoscut de brașoveni pentru petrecerea timpului liber, e o zonă de interes turistic situată într-un splendid amfiteatru natural, la marginea municipiului Brașov, iar peisajul pe cât de sălbatic pe atât de frumos, invită la petrecerea a câteva ore aici.

Zona impresionează prin stâncile înalte care ai impresia că se prăbușesc când treci pe lângă ele, fiind situată în partea de Sud-Vest a cartierului Schei, cel mai vechi cartier al Brașovului, lângă drumul care face legătura cu Poiana Brașov. Nu există brașovean care să nu fi ajuns măcar odată la Pietrele lui Solomon, care se află în partea Nord-Vestică a Masivului Postăvarul, între Muntele Tâmpa și Rezervația naturală Ștejărișul Mare, fiind străbătute de râul Valea cu apă.

Legenda spune că numele acestor stânci vine de la un rege maghiar, Solomon, care în fuga lui de urmăritori ar fi sărit cu calul peste valea ce străbate cele două stânci, regele scăpând cu viață, iar dușmanii săi au căzut în prăpastie. Bătrânii din Schei spun că Pietrele lui Solomon sunt doi munți peste care un rege a încercat să sară cu calul. 

Zona de la Pietrele lui Solomon este considerată o zonă balneo-curativă cu efecte foarte bune asupra bolilor de inimă, datorită aerului bogat în oxigen și a atmosferei ionizate negativ. Stâncile de la Pietrele lui Solomon sunt preferate de alpiniști pentru escaladă, pentru că pot fi parcurse trasee cu diverse grade de dificultate.

Valea de la marginea muntelui este amenajată cu grătare în piatră, mese și bănci din lemn masiv, dar și un loc de joacă pentru copii. De la Pietrele lui Solomon, pe un drum forestier, ușor de parcurs, cu multă umbră, se ajunge în Poiana Mică, după care tot prin pădure, în Poiana Brașov.

Parada Junilor care are loc în fiecare an pe stăzile din centrul vechi al Brașovului în Duminica Tomii se termină cu un maial la Pietrele lui Solomon, unde fiecare dintre cele șapte grupuri de Juni are masa proprie, unde petrec până seara târziu.

În vecinătatea acestei zone turistice se află câteva obiective turistice de interes cum sunt: Biserica Sf.Nicolae construită în anul 1495, în vecinătatea căreia se află mormântul marelui diplomat român Nicolae Titulescu, și Muzeul Primei Școli Românești. De asemenea, Poarta Ecaterinei, construită în secolul al XVI-lea, între Bastonul Fierarilor și Bastionul Țesătorilor, cu rol principal de acces al locuitorilor din Schei, în Piața Sfatului.

Turiștii care se află în centrul Brașovului și doresc să ajungă mai repede în acest loc pot lua autobuzul pe traseul Livada-Poștei-Pietrele lui Solomon.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul