Municipalitatea înaintează CFR o propunere de modernizare a gării

Social

Primarul George Scripcaru le-a prezentat consilierilor locali, în ultima ședință de consiliu, un concept de reamenajare a gării Brașov, care va fi propus de municipalitate conducerii CFR.

„Este un concept care are detaliile tehnice, logistice și funcționale, o idee ce poate fi înaintată CFR, pentru a găsi o soluție legală de a o pune împreună în practică, dacă se dorește acest lucru. Am discutat cu reprezentanții Regionalei CFR Brașov și cu fostul șef al Companiei Naționale de căi ferate, ne-am corelat cu proiectele noastre pe care urmează să le implementăm – terminalul de transport din partea stângă a gării, parcarea subterană și pasajul subteran pietonal către bulevardul Victoriei, benzile dedicate transportului public, proiecte care sunt depuse la ADR Centru pentru accesarea de fonduri nerambursabile și unde suntem într-un stadiu avansat. Sper ca noua structură guvernamentală să aibă o deschidere mult mai mare către rezolvarea acestei probleme cu care noi ne confruntăm deși nu este a noastră, proprietatea fiind a Companiei naționale de căi ferate. Eu sper să găsim împreună o soluție, pentru că am văzut din partea reprezentanților CFR cu care am discutat, de data asta, o altă abordare“, a declarat primarul George Scripcaru.

Ideea prezentată, rezultată dintr-o analiză a Gării Cracovia, modifică esențial fluxurile de circulație și funcționalitățile din Gara Brașov, fără intervenții structurale majore la clădirea existentă. Casele de bilete ar urma să fie mutate la etaj, unde ar urma să existe spații dedicate restaurantelor și cafenelelor, în timp ce la parter se propune amenajarea unor spații comerciale sau destinate informării turistice, după modelul gărilor din alte orașe ale lumii. Accesul către peroane se va face și pe la etaj, iar proiectul prevede montarea de lifturi pentru persoane cu dizabilități, precum și scări rulante.

Reamintim că Primăria Brașov a încercat în mai multe rânduri, pe cale oficială, să preia în administrare Gara Brașov, pentru a reabilita clădirea și peroanele, care nu fac deloc cinste Brașovului. În urmă cu câțiva ani, a existat chiar și o inițiativă civică în acest sens, însă în ciuda miilor de semnături, răspunsurile din partea CFR și Ministerul Transporturilor nu au fost favorabile acestui demers.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul