Cabinet de cardiologie, inaugurat în cadrul ambulatoriului Spitalului TBC Braşov

Social

Un nou cabinet de cardiologie a fost inaugurat la Braşov, în cadrul Ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie, care beneficiază de aparatură modernă de specialitate, în valoare de peste 150.000 de lei, achiziţionată cu fonduri de la Consiliul Judeţean.

“Am semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate Braşov suplimentarea contractului de servicii medicale asigurate în ambulatoriul spitalului pentru unul nou, de cardiologie. Cabinetului se poate adresa orice pacient asigurat, care are bilet de trimitere şi programare, acesta putând beneficia de investigaţii specifice şi recomandări de tratament în regim gratuit. Pentru noi, este foarte important, şi pentru pacienţii pe care îi avem internaţi în cadrul spitalului, deoarece având afecţiuni respiratorii, de foarte multe ori au boli cardiovasculare asociate şi atunci, pentru aceştia, nu mai e nevoie să facem consultaţii interdiciplinare la alte unităţi sanitare. Pentru funcţionarea unui serviciu nou am avut nevoie şi am primit sprijin atât din partea DSP, cât şi a CAS, dar cel mai important a fost cel din partea CJ, care ne-a acordat fonduri pentru achiziţionarea echipamentelor medicale necesare, respectiv un electrocardiograf şi un ecocardiograf performant, de ultimă generaţie”, a afirmat managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, dr. Dan Moraru.

Acesta a subliniat că are în plan să dezvolte acest serviciu în continuare, astfel încât, pe viitor, unitatea medicală să asigure şi spitalizare de zi şi, ulterior, chiar şi spitalizare în regim continuu, cu cinci paturi.

“Achiziţiile pentru dotarea Cabinetului de cardiologie din cadrul Ambulatoriului TB totalizează 152.000 de lei, fonduri alocate din bugetul judeţean pe acest an. Practic, bugetul pe care lam asigurat în 2019 Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov a fost de 937.490 lei, într-o creştere semnificativă faţă de anii precedenţi. În 2018, spitalul a dispus de un buget de 816.190 lei, iar în 2017, de 543.350 lei. În momentul în care vom rezolva problema spaţiului şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va avea în sfârşit un sediu care să fie în proprietatea noastră, vom face investiţii majore şi la acest spital, astfel încât să asigurăm toate condiţiile pentru funcţionarea lui optimă, în beneficiul pacienţilor şi al asigurării unui act medical de cea mai înaltă calitate”, a precizat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, prezent la inaugurarea cabinetului.

Activitatea acestui cabinet este asigurată de un medic specialist cardiolog şi o asistentă medicală. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul