Consiliul Judeţean Braşov a aprobat, pe 28 mai, un nou deviz de cheltuieli pentru realizarea unităţii modulare pentru pacienţi cu COVID-19 de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), conform căruia costurile realizării proiectului aproape se dublează, de la 5,8 milioane de lei, sumă prevăzută iniţial pentru lucrări, la 10,2 milioane de lei.
Consilierii judeţeni braşoveni au adoptat, în şedinţă ordinară în sistem de videoconferinţă, proiectul de modificare a indicatorilor tehnico-economici aprobaţi în 23 aprilie, justificat de executivul CJ Braşov prin necesitatea realizării unei fundaţii tehnologice şi a unei canalizării menajere, dar şi o serie de lucrări suplimentare la instalaţia electrică, precum şi a unui sistem integrat pentru tratarea deşeurilor periculoase.
De asemenea, iniţial nu s-a luat în calcul realizarea unui sistem mortuar integrat pentru refrigerarea a 30 de corpuri.
Conform proiectului, spitalul modular respectiv Secţia ATI exterioară a SCJU ar urma să aibă o capacitate de 27 paturi, dispuse în 4 saloane, 3 rezerve de tip izolator şi spaţii cu funcţiuni suport pentru secţie. În primă fază, această secţie ar urma să fie folosită pentru tratarea cazurilor grave de pacienţi cu COVID-19, pentru ca ulterior, după această perioadă de criză, pentru alte cazuri critice.
Proiectul de realizare a secţiei exterioare ATI a SCJU este finanţat cu fonduri de la bugetul judeţean, proiectul fiind elaborat de Fundaţia Hera şi Asociaţia Dăruieşte Viaţă, cu titlu gratuit, beneficiar fiind SCJU Braşov.
Contractul de lucrări a fost semnat în 15 mai, de beneficiar, cu firma Medicare Tehnics, pentru o valoare de 10 milioane de lei. AGERPRES
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.