Încă un pas concret pentru Spitalul Regional Brașov

Social

Consorțiul selectat de BERD pentru proiectul Spitalului Regional de Urgență Brașov a trimis primăriei, spre analiza  Grupului de lucru stabilit la nivelul municipiului Brașov, conceptul preliminar al viitorului spital și primele imagini ale viitorului complex medical.

„Conceptul  este  o prezentare preliminară a ideilor pe care specialiștii le au în acest moment și care  descrie vizual faza în care se află acest proiect. Specialiștii au bazat acest concept preliminar pe datele din Studiul de prefezabilitate elaborat de Municipiul Brașov în anul 2019“, a declarat Özgür Tengirşenk, director proiect din partea BTY.

„Mă bucur că am ajuns în această fază. Este încă un pas important și concret în acest proiect, după ce Ministrul Sănătății a emis ordinul care confirmă că spitalul de la Brașov va fi unul regional și stabilește alocarea teritorială“, a declarat primarul George Scripcaru.

Potrivit Ordinului nr. 1.355 din 31 iulie 2020 pentru modificarea Ordinului ministrului sănătății nr. 1.765/2006 privind arondarea județelor la centrele regionale luându-se în considerare regiunile de dezvoltare socioeconomică din care fac parte, precum și distanțele aeriene și terestre dintre un spital județean și un anumit centru regional, viitorul spital din Brașov este încadrat în categoria spitalelor regionale, la care sunt arondate și județele Harghita și Covasna.

După apariția acestui ordin, echipa de experți ai Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare a putut continua elaborarea studiului de fezabilitate și a documentației necesare atribuirii contractului de parteneriat public-privat pentru proiectare și execuție.

Consultantul a realizat în această perioadă Raportul de Analiză și Diagnostic care reflectă situația existentă în domeniul sistemului de sănătate din județele Brașov, Harghita și Covasna și Conceptul preliminar pentru Spitalul Regional de Urgență Brașov.

Reamintim că anul trecut, Primăria Brașov și BERD au semnat acordul de asistență tehnică pentru construcția Spitalului Regional Brașov, în valoare de 2,5 milioane de euro nerambursabili, la care cofinanțarea municipiului este de 250.000 de euro. În baza acestui acord de finanțare, BERD a desemnat un consorțiu de firme care să elaboreze studiul de fezabilitate și documentația necesară realizării parteneriatului public-privat (PPP) pentru construirea Spitalului Regional Brașov. Consorțiul selectat de BERD este format din firmele PricewaterhouseCoopers (PwC), International Consulting Engineering SA (BTY), Clifford Chance LLP și Clifford Chance Badea SPRL, un consorțiu cu experiență în construcția a 40 de spitale, prin parteneriat public-privat (PPP), în toată lumea.

La sfârșitul lui 2018, Ministerul Sănătății a emis Ordinul de Ministru nr. 1394/01.11.2018, prin care se stabilesc specialităţile şi numărul de paturi pentru viitorul spital regional Brașov, după ce, anterior, prin Legea nr. 32/2019, municipalitatea a preluat o suprafață de 11.45 hectare de teren de la Institutul Cartofului, necesar construirii spitalului. Conform ordinului de ministru, Spitalul Regional Brașov va avea 849 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi, pentru 31 de specialităţi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul