Cinema Astra, noul centru multifuncțional al Brașovului

Social

Ieri, 17 iunie, primarul George Scripcaru a prezentat reprezentanților mass-media noul centru multifuncțional amenajat în urma reabilitării fostului cinematograf Astra. Acesta, pe lângă cinematograf, va fi și un centru de evenimente culturale, sociale, întâlniri publice sau seminarii.

,,Mă bucur foarte mult că am reușit astăzi să vă prezentăm acest obiectiv în toată splendoarea lui și sper ca în curând, după ce restricțiile legate de pandemie nu vor mai fi în vigoare, să avem parte de cât mai multe activități și evenimente care să aibă loc în Cinema Astra. Este o clădire refăcută în totalitate, fiind o investiție proprie a Municipalității în valoare de aproape 9 milioane de lei. Știți foarte bine cum arăta această clădire, care foarte mulți ani a fost lăsată de izbeliște de foștii administratori. Mă bucur că am avut parte de un constructor serios, care a reușit să facă o lucrare de calitate, într-un termen mult mai scurt decât cel prevăzut în contract, și astfel să putem reda acest obiectiv circuitului public. Sper ca această clădire să găzduiască foarte multe evenimente, mai ales că, pe lângă proiecțiile de film, se pot organiza și alte tipuri de activități culturale, întâlniri publice, seminarii, simpozioane etc.”, a declarat primarul George Scripcaru.

„Arată grozav acest loc, ne bucurăm că există și că va fi redat publicului. Noi, Asociația Amural, credem că aici ar putea funcționa foarte bine spectacole audio-vizuale, poate ceva mai avangardist, care să intre în rezonanță cu designul realizat“, a declarat Flavia Stamate, reprezentantul Asociației Amural, ONG cu care Municipalitatea derulează, în parteneriat, Parcul cultural ,,După ziduri”.

„E un spațiu care se pretează unor evenimente speciale: lansări de produse, gale de premiere în cadrul unor festivaluri, prezentări în premieră a unor lucrări muzicale sau vizuale, repetiții cu invitați înaintea unor concerte sau lansări publice, avanpremiere etc. Spațiul este fantastic, sunt foarte multe lucruri care pot fi organizate aici“, a spus Dan Oprea, președintele asociației Depoul de Artă Urbană, una dintre asociațiile cu care primăria a derulat mai multe proiecte culturale, în parteneriat.

„Provocarea cea mai mare a clădirii a fost consolidarea și realizarea acoperișului și planșeului, unde a fost nevoie de o structură metalică pentru a asigura deschiderea mare necesară sălii de conferințe cu o capacitate atât de mare. În plus, neavând posibilitatea de a folosi spațiul de pe lângă clădire pentru a poziționa diversele echipamente, a fost nevoie să le montăm direct în clădire, și vorbim de șapte centrale de tratare a aerului plus două răcitoare de capacitate mare, pe care a trebuit să le montăm înainte de a realiza lucrarea, ceea ce a fost destul de complicat. Am terminat mai repede pentru că avem o echipă destul de bună, avem oameni specializați, și este și interesul nostru să terminăm înainte de termen. De menționat că am amenajat și zona din curtea interioară a clădirii, iar echipamentele sunt de top – centralele de aer sunt System Air, răcitoarele sunt Daikin, iar sistemul de sunet este Bose“, a declarat Dragoș Măgureanu, inginer, reprezentantul firmei de construcții care a executat lucrarea.

Constructor: SC HAR & H SRL
Valoarea totala: 8.854.319 lei fara TVA
Ordin de incepere: 15.02.2019
Termenul de finalizare a lucrărilor, conform contractului: 14.02.2021
Receptie la terminarea lucrarilor: 20.05.2020
Suprafața desfășurată: 2.545 mp
Sală cinema: 124 de locuri
Sală conferințe: 130 de locuri

Lucrări executate:

Lucrări de rezistență

  • Realizarea planșeului între sala de cinematograf și sala de conferințe din mansardă.
  • Refacerea structurii de rezistențăa acoperiș
  • Realizarea scărilor din beton/ metalice interioare și exterioare.
  • Realizarea gradenelor pentru sala de cinematograf.

Lucrări de construire

Corp C1.1

– s-a refăcut structura acoperișului și învelitoarei la forma inițială.
– s-a realizat o scară din beton armat;
– s-au realizat pereți de compartimentare din zidarie GVP și gips-carton pe structură ușoară;
– s-au închis golurile existente de pe fațadele către vecinătățile Nord si S-V

Corp C1.2

– s-a refăcut structura acoperișului și învelitoarei la forma inițială.
– s-a realizat un planșeu din beton, pe cofraj metalic, susținut de grinzile metalice existente;
– s-au realizat două scări, în stânga și în dreapta ecranului de proiecție, pentru evacuarea utilizatorilor și accesul către corpul C1.3.
– la nivelul parter si etajul 1 s-au realizat gradene din beton, pe structură metalică.
– la nivelul ultimei gradene, în sala de spectacol, a fost amenajată o cabină de proiecție;

Corp C1.3

– s-au realizat pereți de compartimentare din zidarie GVP și gips-carton pe structură ușoară;
– s-a refăcut scara metalică elicoidală din parter către subsol.
Pe latura de nord, în curtea interioară, s-a construit o scară metalică exterioară, pentru evacuare persoanelor din sala de conferință.

Pe fațada către stradă, aferentă Corpurilor C1.1 si C1.3, au fost montate două copertine din sticlă, cu sistem de susținere metalic.

La acestea se adaugă instalarea următoarelor sisteme:

  • Instalație interioară incendiu,
  • Instalație încălzire interioară,
  • Instalație ventilație climatizare,
  • Sistem proiecție cinema,
  • Sistem audio sala spectacole cinema,
  • Sistem audio foaier,
  • Digital signage foaier,
  • Sistem ticketing,
  • Sistem proiecție și sonorizare sală conferințe,
  • Sistem antiefracție,
  • Sistem control acces,
  • Sistem cctv
  • Sistem detecție incendiu.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul