Atelierele lui Moș Crăciun și producători locali la târgul „Orașului din poveste“

Divertisment

Moș Crăciun va avea ateliere și în Piața Sfatului, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun din acest an.

În cadrul târgului vor fi 35 de căsuțe, cu produse alimentare și nealimentare, ocupate doar de comercianți din județul Brașov. „Regula generală pentru ocuparea căsuțelor a fost ca solicitantul să fie din județul Brașov și să fi avut o participare anterioară în târg, în care să nu fi creat probleme, de exemplu să nu fi închiriat căsuțe pe care să le țină închise“, a precizat Cecilia Doiciu, directorul Direcției Relații Externe, Cultură și Evenimente din Primăria Brașov.

Printre produsele alimentare ce vor fi comercializate se numără ciocolata, dulcețurile, turta dulce, conservele de toamnă, brânzeturi și produse tradiționale din carne de la producători din Vama Buzăului și Feldioara, pălincă și țuică, dar și castanele coapte. Se va servi și mâncare caldă, obligația comercianților fiind să nu o prepare pe loc și să nu o încălzească la foc deschis (fiind permise doar echipamentele electrice). În baza protocolului de colaborare dintre Republica Moldova și Brașov, la târg vor fi prezenți și producători din Republica Moldova, care vor comercializa fructe uscate, ciocolată, dar și decorațiuni de Crăciun. Printre produsele nealimentare prezentate de artizani locali se vor număra globurile din sticlă și pâslă, dar și alte decorațiuni de sezon sau produse hand-made.

Târgul va cuprinde și șase căsuțe noi, cu un design mai deosebit, una fiind amenajată special pentru atelierul lui Moș Crăciun. Copiii vor putea participa la ateliere pentru decorațiuni sau îi vor putea scrie Moșului, care va avea și o cutie poștală chiar la intrarea în atelier. Atelierele vor fi gratuite și se vor desfășura de două ori pe zi în perioada școlii, respectiv de la orele 15.00 și 17.00, și de trei ori pe zi în perioada vacanței, fiind adăugat un atelier suplimentar de la ora 12.00.

Tot pentru copii, în Piața Sfatului va reveni caruselul care a făcut deliciul micuților.

Un studio al radioului Magic FM va fi responsabil de fundalul sonor al târgului, iar în weekend, de organizarea unor evenimente cu premii care să întrețină atmosfera.

Târgul va fi deschis pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, odată cu festivitatea de aprinde a luminițelor de Crăciun, și va funcționa până în 31 decembrie. Potrivit Ceciliei Doiciu, ocupanții căsuțelor nu și-au dorit o prelungire a acestei perioade și în prima jumătate a lunii ianuarie. Orarul de funcționare zilnică a târgului este 11.00 – 22.00, însă comercianții care ocupă căsuțele sunt obligați să le țină deschise cel puțin de la ora 14.00 la 22.00.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul