Primăria a semnat contractul pentru reparații la corpul A și sala de sport de la Meșotă

Economie Social

La Colegiul Național Dr Ioan Meșotă vor începe lucrările de reabilitare energetică și renovare a Corpului A și a sălii de sport, în cadrul unui proiect finanțat de municipalitate. Contractul a fost semnat în urmă cu o săptămână, iar vestea le-a fost dată elevilor chiar de către primarul George Scripcaru, care a participat astăzi la aniversarea a 151 de ani de existență a Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă“, care a avut loc astăzi, în sala de festivități din corpul nou de clădire al liceului.

„Mă bucur astăzi vă pot da această veste bună: în 21 ianuarie am semnat contractul pentru renovarea și eficientizare energetică a corpului A și a sălii de sport, iar cu această ocazie vom reface și terenul de sport din curtea liceului. Este o lucrare de peste 4,5 milioane de lei, care se va derula pe tot parcursul anului 2020. Zilele trecute i-am felicitat pe premianții Centrului Județean de Excelență pentru rezultatele la olimpiada națională de fizică, iar o parte dintre ei sunt meșotiști. Este încă o confirmare a faptului că acest colegiu este un etalon de calitate și performanță în Brașov. Nu că n-ar fi și altele, dar competiția este foarte bună și mă bucur că există o competiție de acest fel în Brașov. Vă felicit pentru tot ceea ce faceți ca elevi și vă mulțumesc, atât vouă, cât și profesorilor care vă îndrumă și părinților care vă sunt alături, precum și tuturor celor care vă susțin activitatea școlară. Vă urez un an bun, succes în ceea ce faceți și vă doresc să vă bucurați de această școală și să fiți mândri de ea, pentru că eu sunt mulțumit de activitatea voastră, ca primar al Brașovului. Și le promit colegilor voștri de al alte colegii și licee din Brașov că am și pentru ei vești bune, în acest an“, a spus primarul George Scripcaru, în discursul pe care l-a ținut în cadrul ceremoniei.

Contractul din cadrul proiectului „Eficientizare energetică a clădirilor din municipiul Braşov – Colegiul Naţional Dr. I. Meşotă – corp A + Sală de sport ” a fost semnat cu firma SC HAR&H SRL și cuprinde proiectarea și execuția lucrării.

Sursa de finanțare a proiectului, în valoare de 4.522.467.65 lei cu TVA, este bugetul local. Lucrările trebuie terminate până la sfârșitul anului viitor, termenul de execuție fiind de 23 de luni, din care 5 luni rezervate proiectării.

În baza documentației de avizare a lucrărilor de investiții (DALI) întocmită de SC IPCT Instalații SRL, obiectivele investiției sunt îmbunătățirea condițiilor de confort interior, stoparea degradării de la nivelul anvelopei clădirii prin eliminarea infiltrațiilor și înlocuirea sau repararea elementelor degradate, reducerea consumului de energie din surse convenționale și diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră/eficientizarea consumurilor de energie în instalațiile interioare, utilizarea resurselor regenerabile de energie, asigurarea cerințelor fundamentale de calitate în construcții.

Pentru creșterea performanței energetice, la Corpul A sunt prevăzute lucrări de termoizolare a planșeului de la ultimul nivel cu 25 cm de polistiren expandat ignifugat de înaltă densitate și refacerea hidroizolațiilor, înlocuirea instalației electrice, montarea de panouri solar-termice pentru prepararea apei calde, montarea de panouri solare fotovoltaice pentru producerea unei părți din energia electrică necesară funcționării clădirii.

Pentru sala de sport se vor realiza lucrări de termoizolare a pereților exteriori și a planșeului de la ultimul nivel, înlocuirea tâmplăriei existente, înlocuirea cazanului pentru apă caldă cu o centrală cu condensație, înlocuirea caloriferelor și aerotermelor, montarea unor robinete de reglaj cu cap termostatic, înlocuirea instalației de iluminat și montarea de panouri solare care să ajute la prepararea apei calde și a unei părți din electricitate.

Pe lângă lucrările de bază, documentația prevede și lucrări conexe, de tipul reparațiilor de tencuieli și finisaje, precum și lucrări de actualizare a stării clădirilor în conformitate cu ultimele reglementări legale referitoare la siguranța la foc a construcțiilor.

În plus, pentru lucrările de reparaţii curente din acest an, instituţia de învăţământ are propus un buget de 220.000 lei, tot din bugetul local, bani solicitați de colegiu pentru zugrăveli interioare, recondiţionarea şi montarea unei noi porți la terenul de sport, iluminatul nocturn al terenului de sport și iluminarea arhitecturală a corpurilor A, B și C.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul