Primăria Brașov investește în creșterea calității pârtiilor din Poiană

Social

Începând din acest week-end, pârtiile din Poiana Brașov vor fi amenajate de 6 ratracuri, dintre care două au fost achiziționate în acest an și vor fi livrate în această săptămână. Odată cu această investiție, domeniul schiabil din Poiana Brașov devine singurul din România care dispune de un număr atât de mare de echipamente amenajare. Obiectivul Municipalității, prin această achiziție, este de a crește calitatea pârtiilor și de a asigura schiorilor cele mai bune condiții de practicare a acestui sport.

,,Azi-noapte a ajuns în Poiană primul ratrac din cele două, iar următorul va ajunge vineri, astfel că, din weekend, se va acționa pe domeniul schiabil cu 6 ratracuri. Deși este vorba de o investiție consistentă a Primăriei, de aproximativ 4 milioane de lei, este una necesară, atâta timp cât ne-am propus să organizăm competiții sportive internaționale, încadrate în calendarul Federației Internaționale de Schi, dar și să asigurăm turiștilor cele mai bune condiții de schi. Sunt bucuros că au fost livrate atât de repede, pentru că ne va permite să pregătim pârtiile pentru cele două competiții majore din luna februarie, Children Trophy și Nation CUP și să avem cele mai bune pârtii, cel puțin în România. Văd că și vremea ne ajută, așa că vă așteptăm la schi”, a declarat primarul George Scripcaru.

Potrivit directorului serviciului Salvamont Poiana Brașov, Sorin Păltănea, ratracurile sunt dotate cabestan și troliu, fiind astfel adaptate la particularitățile masivului Postăvarul, respectiv diferențe de nivel mari pe distanțe scurte. Mașinile sunt tip PistenBully 400W, echipate cu motor Cummins cu o putere de 400 CP, ceea ce le asigură o viteză de până la 21 km/h, la o masă brută de 12.200 kg și o sarcină utilă pe platformă de sarcina utilă pe platformă: 2500 kg. Cabestanul are o lungime a cablului de 1.050 m și forță de tragere 40 kN.  Cabina pilotului are două locuri, design hibrid Kasbohere, suspensie pneumatică, geamuri față, spate și laterale securizate și încălzite și este certificată ROPS (sistem de protejare a cabinei la rostogolire).

Alte date tehnice:

  • – dimensiuni platformă încărcare 2120 x 1920 mm;
  • – lungime totală, cu lamă și freză: 9.010 mm;
  • – înălțime maximă peste cabestan: 3.280 mm;
  • – lățime peste șenile: 4.206 mm;
  • – lățime peste freză și flapsuri laterale: 6.400 mm.

Ratracurile au fost furnizate de SC Comprest SA și au costat 3,6 milioane lei, fără TVA, costul incluzând transportul de la producător și punerea în funcțiune.

Pe lângă cele 6 ratracuri, pentru amenajarea pârtiilor sunt utilizate 120 de lăncii și 29 de tunuri de zăpadă, din care 10 fixe și 19 mobile.

Pârtii perfecte pentru schi

Toate pârtiile de pe întreg domeniul schiabil sunt în condiții foarte bune, stratul de zăpadă  fiind de 70 de cm în partea superioară a masivului și de 50 de cm în partea inferioară. Starea zăpezii este, de asemenea, una foarte bună.

Astăzi au funcționat următoarele instalaţii pe cablu: telecabinele Capra Neagră și Kanzel, telegondola, telescaunele Ruia și Lupului, teleschiurile Bradul și Stadion, snowpark Bradul.

Se schiază pe toate pârtiile, cu excepția pârtiei Subteleferic, unde se desfășoară o competiție sportivă.

În acest moment ninge în Poiana Brașov și sunt aproximativ -2°C la baza masivului și -6°C în partea superioară

Prognoza meteo prevede pentru următoarele ore ninsoare, iar la noapte temperatura va scădea și mai mult.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul