Persoanele cu dizabilități, implicate în accesibilizarea orașului

Social

Primăria va coopta în comisia de circulație un reprezentant al Asociației Nevăzătorilor din Brașov, care să se asigure că noile amenajări de pe domeniul public sunt prevăzute cu toate facilitățile care să asigure accesul persoanelor cu dizabilități.
„Am discutat de cooptarea în comisie a unui reprezentant al asociației noastre, care are statut de asociație de utilitate publică, pentru a se asigura că lucrările care se fac au dotările necesare pentru o accesibilizare cât mai bună a mediului fizic. Ne referim atât la clădirile de interes public, cât și la căile de acces la domeniul public, treceri de pietoni semaforizate cu semafoare sonore, marcate cu pavaj tactil, așa cum s-a început deja de fapt pe Bulevardul Victoriei, atât la trecerile de pietoni cât și în stațiile RAT.

Ne dorim ca acest lucru să se extindă la întregul domeniu public al municipiului Brașov, ca și persoanele cu dizabilități să poată să se bucure pe deplin de posibilitatea de a circula și de a ajunge acolo unde au nevoie. Și nu numai brașovenii, pentru că Brașovul este un oraș turistic și printre vizitatori chiar sunt și persoane cu dizabilități care duc mai departe vestea că orașul nostru este accesibil și din acest punct de vedere“, a declarat Virgil Gheorghe Lazăr, președintele Asociaţiei Nevăzătorilor Braşov.
„Încă din faza de proiectare ar trebui prevăzute mijloacele de accesibilizare, pentru orice lucrare de utilitate publică, indiferent că este din domeniul privat sau public de stat, este nevoie ca fiecare cetățean din comunitate să ajungă în clădirea respectivă și să beneficieze de serviciile respective“, a declarat Teodora Țigănaș, vicepreședintele Asociației nevăzătorilor din Brașov, persoana nominalizată de Asociația Nevăzătorilor pentru a face parte din comisie.

Colaborarea primăriei cu asociația se desfășoară deja de un timp, iar municipalitatea a preluat deja anumite sugestii din partea asociației, implementate în anumite locuri din oraș.
„Chiar și în sediul Direcției de Asistență Socială, rampa de acces și elementele de ghidaj tactil din pardoseală au fost gândite și amplasate cu ajutorul domnului președinte și al echipei Asociației Nevăzătorilor din Brașov. Și în autobuze aceste lucruri sunt reglementate. O persoană din cadrul asociației va fi cooptată în cadrul echipei de la Primărie, și atunci când vom începe o lucrare de sistematizare, va trebui să ținem cont de propunerile persoanei respective, care reprezintă Asociația Persoanelor cu Dizabilități, pentru a răspunde acestor necesități pe raza municipiului Brașov. Mă bucur foarte mult că mai facem un pas din acest punct de vedere și continuăm colaborarea și legătura cu asociația reprezentată de domnul Virgil Lazăr și mă bucur că ne-am întâlnit aici, la sediul Direcției de Asistență Socială, și cu această ocazie am rezolvat și acest aspect, referitor la partea de infrastructură. Suntem împreună în această comunitate și trebuie să facem pentru toate categoriile de persoane tot ce este posibil pentru a rezolva necesitățile pe care le au“, a declarat primarul George Scripcaru.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul