Aproximativ 600 de cadre medicale şi personal auxiliar din Braşov au nevoie de cazare între ture sau gărzi

Social

Aproximativ 600 de cadre medicale din spitalele braşovene au nevoie să li se asigure cazare în această perioadă, conform unei evaluări realizate de Direcţia de Sănătate şi Asistenţă Medicală (DSAM) din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, până în prezent fiind identificate peste 100 de locuri, se arată într-o informare transmisă de CJ Braşov.

Conform acesteia, administraţia judeţeană asigură fondurile necesare pentru cazarea medicilor şi a personalului auxiliar din cadrul unităţilor medicale din subordine, în perioada stării de urgenţă, începând cu data de 31 martie.

Potrivit evaluării DSAM din cadrul CJ Braşov privind numărul de persoane, cadre medicale şi personal auxiliar pentru care este nevoie de asigurarea de spaţii hoteliere destinate repausului între ture sau gărzi, în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19 în rândul cadrelor medicale şi al familiilor acestora, a fost centralizat un necesar de 598 de locuri de cazare.

Este vorba de solicitări din partea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Dr. A.I. Sbârcea”, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov şi Unităţii de Asistenţă Medico-Socială “Sânpetru”.

Conform sursei citate, cele peste 100 de locuri deja identificate sunt puse la dispoziţie cu titlu gratuit de Universitatea Transilvania pentru cadrele didactice din spitale şi personalul de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Pneumoftiziologie (32 locuri), de Hotelul Postăvarul (50 locuri de cazare), Pensiunea Şerban, şi Villa V (30 locuri). AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul