Linie de testare pentru coronavirus, transferată de la Universitatea Transilvania la Spitalul Judeţean Braşov

Social

O linie de testare pentru coronavirus a fost transferată de la Universitatea Transilvania la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, unde va funcţiona începând de săptămâna viitoare, se arată într-un comunicat transmis luni de instituţia de învăţământ.

La această linie de testare, care va funcţiona după ce laboratorul va fi inclus pe lista celor care pot efectua astfel de analize, urmează să lucreze, sub coordonarea a doi medici specialişti, 15 rezidenţi în microbiologie medicală şi medicină de laborator. “O linie de testare pentru coronavirus (COVID-19), formată dintr-un aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici, hotă microbiologică provenind de la Universitatea Transilvania din Braşov – aparatul PCR şi hota, respectiv de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în ‘Marin Drăcea’ extractorul, a fost transferată şi va funcţiona de săptămâna viitoare, la laboratorul din cadrul Spitalului Judeţean Braşov. Activitatea va fi coordonată de şef lucr.dr. Daniela Neculoiu şi şef lucrări dr. Anca Ilea, alături de care vor lucra rezidenţii aflaţi în centrul de pregătire Braşov din specialitatea microbiologie medicală (4) şi medicină de laborator (11)”, conform comunicatului citat.  Conform sursei citate, în prezent există 500 de kituri de teste, achiziţionate de universitate.

Totodată, Universitatea Transilvania din Braşov a pus în funcţiune două linii de microproducţie, bazate pe tehnologia de printare 3D pentru producerea vizierelor utilizate de personalul medical. “Capacitatea de producţie a ajuns la 40 de bucăţi/zi, iar primul lot de 75 de viziere – pe baza unor modele folosite şi în alte ţări europene – a fost finalizat sâmbătă, urmând să fie donate spitalelor din Braşov”, a precizat conducerea universităţii.  AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul