Începe construcţia spitalului modular de la SCJU Braşov

Social

Construcţia spitalului modular din Braşov, care va avea 28 de paturi, va începe în 20 mai, termenul de finalizare a lucrărilor fiind stabilit pentru sfârşitul lunii iulie, a informat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, Marius Leonte.

Conform acestuia, licitaţia pentru atribuirea lucrărilor a fost încheiată, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de două luni. Valoarea investiţiei este de 10 milioane de lei, fără TVA, bani asiguraţi de Consiliul Judeţean Braşov. Dotarea spitalului modular va fi realizată din fonduri europene, în valoare de 13 milioane de lei.

Pe lângă pavilionul cu cele 28 de paturi, spitalul modular, amplasat în incinta SCJU, va cuprinde un laborator şi o staţie de sterilizare proprie şi va avea circuite medicale şi zone de decontaminare la standarde de cel mai înalt nivel.

“Spitalul are capacitatea necesară să asigure, până la finalizarea licitaţiei (pentru achiziţionarea dotărilor din fonduri europene – n.r.) aparatura pentru acest spaţiu. De asemenea, dispune de personal medical calificat care va desfăşura activitatea în această secţie”, a afirmat Marius Leonte. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul