Heliportul Sinaia a fost acreditat

Social

Heliportul din Sinaia a fost acreditat pe 14 august, prin această investiţie reducându-se la 20 de minute timpul necesar transferului pacienţilor la unităţi sanitare din Bucureşti.

“În martie, am demarat construirea Heliportului SOS Sinaia cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, care au urgentat procedura de acreditare şi includerea noastră pe lista heliporturilor disponibile pe teritoriul României, în proximitatea spitalelor. De astăzi, pot fi transportaţi pe cale aeriană pacienţii critici proveniţi din unităţile sanitare de pe o rază de 70 de km de Sina ia. Prin acest proiect vital pentru Valea Prahovei am reuşit să reducem durata de transfer spre o unitate spitalicească din Bucureşti la doar 20 de minute”, a declarat primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea.

Primăria oraşului Sinaia a demarat în regim de urgenţă, la sfârşitul lunii martie, lucrările pentru acest punct operaţional de preluare de la sol cu elicoptere SMURD. Valoarea investiţiei este de 163.000 lei şi a fost realizată cu finanţare de la bugetul local.

Beneficiarii direcţi ai proiectului de investiţie provin din oraşele: Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal, Râşnov, Moroieni, Comarnic, Breaza, Câmpina, Băneşti, Băicoi, Blejoi şi din comunele şi satele din împrejurimi, precizează sursa citată. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul