Campania ,,Dar din suflet pentru seniori''

Social

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Brașov începe, de mâine, 15 octombrie 2020,  distribuția tichetelor în valoare totală de 100 de lei, în cadrul campaniei „Dar din suflet pentru seniori”,  cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun.

În cadrul campaniei, se acordă, pe baza unei cereri și a actelor doveditoare  ale venitului, 10 tichete sociale în valoare de 10 lei (valoare totală 100 lei), care pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare.

Persoanele îndreptățite să beneficieze de tichetele sociale sunt pensionarii cu domiciliul stabil în municipiul Brașov, cu vârsta de minim 63 ani femeile și minim 65 ani bărbații, care împlinesc această vârstă până în data de 31.12.2020 inclusiv și a căror pensie este de până la 1.000 lei inclusiv. De asemenea, solicitanții nu trebuie să aibă datorii neeșalonate față de bugetul local.

Acte necesare:

-cerere tipizată;
-actul de identitate (CI sau BI) în original și copie;
-cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original și copie;
-împuternicire olografă în cazul persoanelor vârstnice nedeplasabile;
-actul de identitate al împuternicitului, când este cazul, în original și copie;

Actele menționate mai sus sunt obligatorii, neprezentarea unuia dintre acestea conducând la imposibilitatea acordării tichetelor sociale.

Documentele de identitate și cupoanele de pensie trebuie prezentate atât în original, cât și în copie.

Distribuirea tichetelor sociale se va face după următorul program: luni, marți, miercuri, vineri 14.00-17.00 și joi 14.00-18.00, la sediul DAS din strada Panselelor nr 23.

Direcția de Servicii Sociale anunță și beneficiarii care nu au intrat în posesia tichetelor sau pachetelor de alimente acordate cu ocazia sărbătorilor pascale din acest an (acordarea tichetelor a fost sistată odată cu măsurile aferente stării de urgență și înlocuită cu un pachet de alimente livrat la domiciliul beneficiarilor) că pot solicita tichetele aferente sărbătorilor pasclae, cu condiția de a prezenta un cupon de pensie anterior datei de 01.09.2020.

Pentru relații suplimentare puteți contacta Direcția de Asistență Socială Brașov la nr. de telefon 0368-469995, pe adresa de email dasbv@dasbv.ro sau la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, din str. Panselelor, nr. 23.

Distribuirea tichetelor valorice se va face cu respectarea tuturor regulilor impuse de autorități în această perioadă și luarea măsurilor necesare în scopul protecției, securității și sănătății beneficiarilor și angajaților.

Campania „Dar din suflet pentru seniori“ a fost lansată în 2014, prin hotărârea Consiliului Local Brașov. În prezent, actul normativ care reglementează acordarea acestor tichete este HCL nr. 71/2019. În campania „Dar din suflet pentru seniori“ de Crăciun, în anul 2019, s-au distribuit tichete valorice pentru un număr de 3140 beneficiari.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul