Școală nouă, parc și locuri de parcare în noua etapă de regenerare urbană din Tractorul

Social

Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanisma avizat ieri Studiul de Oportunitate aferent documentației ,,Întocmire PUZ – Zona Industrială Tractorul, Faza 2”, depus de IMMO Lodgia One SRL și Ceetrus România.

Este cea de a doua etapă a proiectului de regenerare urbană pentru zona rezidențială derulat pe fosta platformă industrială Tractorul. În urma discuțiilor, avizarea Studiului de oportunitate pentru acest PUZ s-a făcut în următoarele condiții, agreate și de dezvoltator:

  • Întâi va fi construită infrastructura, însemnând rețele edilitare și străzi, apoi va începe construcția blocurilor;
  • O suprafață de 8.000 de m.p., cu frontul stradal la str. Zaharia Stancu, va fi cedată municipalității pentru construirea unei școli gimnaziale;
  • Fiecare apartament va dispune de două locuri de parcare, unele amenajate la demisolul blocurilor, altele la sol,  și vor fi construite și două parcări supra-etajate.

În etapa vizată de dezvoltator vor fi construite 2.700 de apartamente, în jurul blocurilor va exista o zonă verde, iar în centrul zonei va fi amenajat un parc. La frontul stradal dinspre Zaharia Stancu, în urma reabilitării unei hale existente, se va amenaja un centru cu funcțiuni sportive și de petrecere a timpului liber. Tot în aceeași zonă, pe lângă școală și centru sportiv, se vor dezvolta alte proiecte de servicii culturale, educaționale și mixte. Totodată, la parterul unora dintre blocurile amplasate la străzile principale sunt prevăzute funcțiuni comerciale și de servicii.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul