Ludovic Orban: Proiectul Spitalului din Braşov va fi pe lista obiectivelor pentru care o să cerem finanţare europeană

Social

Guvernul a luat decizia ca spitalul care urmează să fie construit la Braşov să fie inclus pe lista obiectivelor pentru care se va cere Comisiei Europene finanţarea prin Facilitatea pentru Rezilienţă şi Recuperare, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

“Pot să vă spun despre proiectul Spitalului din Braşov (Spitalul Regional de Urgenţă Braşov – n.r.) că am luat decizia să fie inclus pe lista obiectivelor pe care o să cerem finanţarea din Facilitatea de Rezilienţă şi Recuperare. După cum bine ştiţi, Comisia Europeană şi Consiliul European au luat decizia de a aproba această finanţare către statele membre UE, România beneficiază de o finanţare consistentă, sub formă de granturi sau sub formă de împrumut, de peste 30 de miliarde de euro, o parte importantă a acestei alocări, care va fi acordată României, se va duce spre Sănătate şi intenţionăm să finanţăm cât mai multe obiective de investiţii în domeniul sănătăţii, printre care, în mod evident, va figura pe solicitarea noastră către Comisia Europeană şi finanţarea spitalului care se va construi în Braşov, un spital ultramodern”, a spus Orban, aflat într-o vizită de lucru la Braşov.

El a precizat şi alte obiective de investiţii avute în vedere de Guvern în judeţul Braşov. “Am venit să inaugurăm Secţia modulară realizată de Consiliul Judeţean, în curtea Spitalului Judeţean, după un proiect făcut de Asociaţia ‘Dăruieşte Viaţă!’, cărora le mulţumim pentru implicare (…). Înzestrarea a fost făcută cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerului Sănătăţii”, a arătat Orban. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul