Festivalul Internaţional ''Enescu şi muzica lumii'' #21 – în perioada 2 – 19 august, la Sinaia

Divertisment

Festivalul Internaţional „Enescu şi muzica lumii” #21 se va desfăşura în perioada 2 – 19 august, la Sinaia, în spaţii neconvenţionale puse la dispoziţie de Muzeul Sinaia, Cazinoul Sinaia, Parcul Dimitrie Ghica, Centrul Cultural „Carmen Sylva”, informează un comunicat al Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” transmis miercuri AGERPRES.

Concertul de închidere, creat de profesorul Marin Cazacu, va avea loc în ziua în care este aniversată naşterea lui Enescu, 19 august.

Ediţia a XXI-a a festivalului are în program 14 de concerte şi recitaluri, precizează organizatorii, Primăria oraşului Sinaia şi Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”.

„Este o provocare să organizăm un festival cu 14 concerte exclusiv în aer liber, dar prospeţimea şi entuziasmul membrilor orchestrelor române de tineret este întotdeauna un impuls extraordinar. Dorinţa lor de a cânta din nou împreună – chiar dacă sunt mai puţini şi concertele, ca şi repetiţiile vor avea loc în condiţii speciale – este cea care m-a determinat să fac tot posibilul ca această ediţie a XXI-a să se desfăşoare ca şi până acum, chiar dacă în condiţii diferite. Un alt motiv esenţial a fost dragostea pentru publicul din Sinaia, care este alături de noi din 1999 şi care aşteaptă acest festival în fiecare an cu aviditate. (…) Primăria din Sinaia este alături de noi, ca de obicei”, a declarat Marin Cazacu, directorul Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”, citat în comunicat.

La fel ca la ediţiile precedente, vor fi prezente cele patru orchestre naţionale de tineret – Orchestra Română de Tineret, Orchestra Naţională Simfonică a României, Orchestra Junior şi Romanian Sinfonietta Orchestra.

Orchestra Română de Tineret va fi dirijată de Cristian Mandeal, iar la concertul din 5 august îl va avea ca solist pe Ştefan Cazacu – violoncel şi va prezenta un program exclusiv Haydn. La concertul din 11 august, Orchestra Naţională Simfonică a României dirijată de Cristian Mandeal va susţine un program exclusiv simfonic, Mozart, Britten, Ceaikovski. Orchestra Junior, dirijată de Andrei Stănculescu, va susţine un concert cu lucrări clasice şi muzică de film pe 16 august, iar Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijor şi solist violonistul Alexander Sitkovetsky, va prezenta pe 19 august un program cu lucrări de Mendelssohn, Beethoven, Vivaldi şi Enescu.

Festivalul Internaţional „Enescu şi muzica lumii” are în program şi numeroase recitaluri camerale, printre care cele susţinute de Cvartetul Arcadia (2 august, în concertul de deschidere), Ansamblul Violoncellissimo, condus de Marin Cazacu (15 august).

Evenimentul este organizat cu contribuţia UCIMR – Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul