Echipament de plasmafereză, livrat după Paşte la Spitalul Judeţean Braşov

Social

Pacienţii infectaţi cu COVID-19, în stare gravă, vor avea acces şi la Braşov la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, utilizat experimental în prezent în mai multe ţări europene, după ce Consiliul Judeţean Brașov a încheiat un contract de sponsorizare cu o firmă care va pune la dispoziţie, în mod gratuit, un echipament de plasmafereză – colectare de plasmă umană.

“Acest echipament va fi instalat, după Sărbătorile Pascale, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, care deţine o unitate autorizată pentru colectarea de sânge şi va putea fi utilizat pentru colectarea de plasmă convalescentă de la donatorii care deja s-au vindecat de COVID-19 şi au un nivel crescut de anticorpi, ce pot transferaţi, astfel, pacienţilor critici. Totodată, plasma umană astfel colectată va putea fi utilizată şi pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare (de exemplu, cadre medicale care îngrijesc pacienţii infectaţi cu SARSCoV-2), conform protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii, aprobate prin ordin al Ministrului Sănătăţii”, se arată într-un comunicat transmis de CJ Braşov.

Echipamentul va fi livrat până cel mai târziu pe 25 aprilie de firma Besmax Pharma Distribution, care furnizează în total 18 echipamente de plasmafereză în mai multe locaţii în care acestea au fost solicitate de autorităţile locale sau de Ministerul Sănătăţii, a menţionat sursa citată. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul