Primăria ar putea cumpăra echipamente pentru Garda de Mediu, ca aceasta să poată să depisteze sursa mirosurilor din oraș

Social

Primarul George Scripcaru a precizat astăzi, în cadrul dezbaterii publice pe tema mirosurilor din oraș, că va propune Consiliului Local achiziția de echipamente sau servicii de monitorizare a mirosurilor și de depistare a sursei acestora, care să îi permită Gărzii de Mediu să intervină atunci când este sesizată. „În urma dezbaterii de astăzi a rezultat că există o problemă la nivelul controlului pe care îl pot face instituțiile cu atribuții în acest domeniu, instituții care nu sunt sub autoritatea primăriei. Dacă Garda de Mediu nu are echipamente, vom face la fel ca în cazul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, unde am achiziționat autospeciale pentru a se putea interveni pe străzile înguste din anumite zone ale orașului. Avem nevoie doar ca Garda de Mediu să ne prezinte o listă cu ce are nevoie, și voi propune consiliului local să aloce suma necesară pentru aceste dotări“, a declarat primarul George Scripcaru.

Potrivit comisarului-șef al Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv, instituția  nu are echipamentele necesare determinării sursei mirosurilor din oraș, pentru că legislația obligă operatorii susceptibili de poluare să se monitorizeze singuri, prin intermediul unor firme acreditate. „Conform procedurilor de control legiferate, când un operator este susceptibil de poluare, Gara de Mediu îl obligă să se automonitorizeze, aceste monitorizări urmând să fie efectuate de o societate neutră, specializată și autorizată. Este procedura pe care o aplicăm noi. Problema este că analiza noastră pe partea de mirosuri, trebuie demonstrată și în fața instanței, iar nasul meu nu poate fi probă în instanță. Trebuie să ai niște analize cu care să demonstrezi și procedura legală este automonitorizarea. Noi nu avem alte echipamente”, a explicat comisarul șef Mircea Paraschiv.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul