Echipament performant destinat diagnosticului și tratamentului tulburărilor de ritm, la Clinicco Brașov

Social

În cadrul departamentului de electrofiziologie și dispozitive implantabile al Spitalului de cardiologie CLINICCO din Brașov a fost inaugurat de curând un nou echipament performant destinat diagnosticului și tratamentului tulburărilor de ritm.

Softul cu care este echipat acest sistem este de ultimă generație, permițând (în plus față de stația folosită anterior) crearea unor hărți tridimensionale a cavităților inimii, ceea ce face posibilă abordarea diagnostică și terapeutică a unor tulburări de ritm complexe.

”Până la achiziționarea acestui nou sistem, am tratat în departamentul nostru pacienți cu aritmii al căror mecanism putea fi identificat folosind semnalele electrice culese prin intermediul cateterelor de diagnostic din interiorul inimii, care erau coroborate cu informația din imaginea radiologică. Paleta acestor aritmii a fost, din acest motiv, relativ restrânsă. Odată cu achiziționarea acestui nou sistem de electrofiziologie, avem posibilitatea de a trata pacienți cu tulburări de ritm cu mecanism complex, cum ar fi: fibrilația atrială, tahicardiile atriale, flutterele atriale cu localizări atipice. Posibilitatea efectuării hărților anatomice și electrice ale cavităților inimii, permite caracterizarea mai precisă a mecanismului aritmiei și crește considerabil rata de succes a procedurii de ablație. Mai mult, prin folosirea acestui sistem de cartografiere tridimensională, expunerea la radiații Roentgen scade foarte mult”, a declarat Prof. Univ. Dr. Habil. Diana Țînț, medic primar cardiolog și medicină internă, cu competență în electrofiziologie intervențională.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul